A ZEN Piercing története röviden

A ZEN Piercing alapítójaként szeretném Veletek megosztani rövid kis történetem, vesszőfutásom a modern gyógyszeres orvostudomány útvesztőitől egészen a számomra megfelelő megoldás megtalálásáig. Őszintén bízom benne, hogy lesz köztetek kedves olvasók olyan, akik fognak párhuzamot felfedezni saját és az én történetem között, ahogy azt is, hogy a számomra bevált módszer Nektek is segíteni fog. Jobbra néhány megdöbbentő adatot találtok, ami azt gondolom elég ijesztő sokunkra nézve.

Előzmények, saját tapasztalatok

A 2000-es években kezdődött minden, amikor orvosról orvosra járva kerestem a megoldást, szűnni nem akaró fejfájásomra. Rettegtem a havi rendszerességgel visszatérő, nem ritkán 3-5 napig is elhúzódó fejgörcstől, ami a gyógyszerek sem segítettek. Kipróbáltam a leghatékonyabbnak hitt és legnagyobb hatóanyagtartalmú fájdalomcsillapítókat, de azok sem váltották be a médiában, reklámokban hirdetett reményeket.

Fejgörcseim alatt elmondhatatlanul érzékeny voltam mindenféle hang-, vagy fényhatásra, az illatokkal pedig egyenesen ki lehetett kergetni a világból. Az utóbbi időben csak úgy tudtam átvészelni a rohamokat, hogy egy teljesen lesötétített szobában feküdtem mozdulatlanul, éppen csak a legalapvetőbb szükségletek kielégítése érdekében mozdultam ki onnan.

A gyógyszerek amiket szedtem, vagy mondhatni számolás nélkül kapkodtam, sokszor nem kívánt hatással voltak rám. Éreztem, hogy a bevitt méreganyagok közép- és hosszútávon nem biztos, hogy jót tesznek nekem, gyakorlatilag elkezdtem leépíteni a saját szervezetemet. Szüntelenül kutattuk a lehetséges alternatív megoldásokat, amik végre feloldoztak volna a hosszú évek óta tartó béklyóm alól, ami kiutat jelenthetett abból a kutyaszorítóból, amiben voltam. Vagy a fájdalom volt elviselhetetlen, vagy a bevitt gyógyszerek olyan erősek és magas hatóanyag tartalmúak voltak, hogy gyakorlatilag megmérgeztem magam.

A megoldás felé…

Rengeteget olvastam az akupunktúra jótékony hatásairól, amik arra ösztönöztek, hogy tegyek egy próbát vele. Az első akupunktúrás kezelésem az utolsó is volt, mert nekem csak részben vált be. A módszer hatékony, ez nem volt kérdés számomra. A kezelés időtartama alatt éreztem, hogy ez nem szemfényvesztés, tényleg segített. A kezelés befejeztével azonban visszatért a rettegett állapot, de nem a szokásos léptékkel. Amint kiléptem a rendelő ajtaján hatványozottan jelentkeztek a tünetek. Azonnal hatalmába kerített a lüktető fájdalom, amit émelygés és hányinger kísért. A hazaút egy kínszenvedés volt. Ekkor már tudtam, hogy az akupunktúra tényleg hat, csak valahogy arra kellett megoldást találnom, hogy a rendelőből kilépve ne kerítsen újra hatalmába a migrén. Apró lépések elvét követve kipróbáltam a tartós tűs (1 hét) fül akupunktúrát, ami bár tudtam, hogy hosszú távon nem fenntartható állapot, de megerősített abban az elképzelésemben, hogy az ősi kínai orvoslás nem csak képes felvenni a versenyt a modern gyógyszeres orvostudománnyal, de az én esetemben felül is kerekedett rajta.

A ZEN Piercing…

Mindig is vonzottak a különböző testékszerek és külföldi oldalakon egyre gyakrabban találkoztam azzal a ténnyel, hogy migrénes betegeken segített egy, a fül meghatározott pontjára szúrt fül piercing. Itthon is elkezdtem kutatni a téma után, találtam is egy csapatot akik bár nem nyerték el a bizalmamat, ugyanakkor a marketing gépezetük tökéletesen funkcionált akkor is és így van ez ma is…

Én inkább azt az utat választottam, hogy ekkor már lezárt akupunktúrához kapcsolódó tanulmányaim egészítem ki egy piercing-es képzéssel, aminek a keretein belül el is készíttettem saját Migrén és Shenmen piercingjeimet. 

Hosszas utánajárásnak és előképzettségemnek köszönhetően, most már bizton állíthatom, megfelelő helyet választottam, akik nem megérzés, hanem tudományos oldalról közelítették meg ezt a témakört. Saját piercingjeim behelyezésének időpontjában egy akkor már 5. napja tartó fejgörcsöm volt, ami az első tű beszúrásakor már enyhült is azonnal, a 3. után pedig a görcsöm és fájdalmam semmivé foszlott.

Ekkor döntöttem el, hogy én is szeretnék másokon segíteni úgy, ahogy nekem is segítettek. Megszületett a ZEN Piercing…

Nem szeretném ha nagyképűségnek hatna, de mivel számunkra mérföldkő volt ez a pillanat had fejezzem úgy ki magam, hogy megalapítottuk a ZEN Piercing-et.

Kezdetben egy kedves barátom kis 1 személyes fodrász szalonjában dolgoztunk, ahol a körülmények alkalmasak voltak az induláshoz. Itt azonban csak akkor tudtunk vendéget fogadni, ha a fodrász épp szabadnapos volt. Mivel mi sem fő megélhetési forrásként végezzük ezt a tevékenységünket, szükséges feltétel volt még a vendégfogadáshoz, hogy a mi szabadnapunk egy napra essen kedves barátunk szabadnapjával, ami nagymértékben megnehezítette a tervezett bejelentkezéses rendszer felépítését. Nagyjából 8 hónap alatt eljutottunk oda, hogy nem tudtuk volna tovább folytatni párhuzamosan úgy ezt a tevékenységet, hogy ne zavarjuk egymás munkáját, így a ZEN Piercing tovább lépett és egy új, minden igényt kielégítő piercing szalont alakítottunk ki Budapest szívében, az Oktogon szomszédságában (H-1062 Budapest, Aradi u. 40.).

Szalonunk egy kis ékszerdoboz, a nyugalom szigete. Őszintén bízunk abban, hogy egyetlen, hozzánk látogató vendégünknek sem okoz majd csalódást.

Minden migrénes és fülpiercingre vágyó kedves vendéget várunk szeretettel, törődéssel és szakértelemmel.

Ez volt a mi kis történetünk, mostantól arra fókuszálunk, hogy minél több embernek segíthessünk, de ki kell emeljük, hogy termékeink nem minősülnek gyógyszernek, gyógyhatású készítménynek.

Magyarországi adatok

Hazánkban a teljes lakosság közel 15%-a szenved a migrén valamely típusától, ami közel…

 1 500 000 migrénnel küzdő lakost jelent

A krónikus migrénben szenvedők 85%-a nő

85%

A migrénesek 70 százaléka nem kap megfelelő kezelést

70%

50 %-uk nem nem jár orvoshoz

50%
Fejfájás típusok előfordulási aránya

Tenziós fejfájás

70%

Klasszikus migrén

25%

Cluster fejfájás

1%
Migrén típusok

Egyszerű migrén (aura nélküli)

75%

Klasszikus migrén (aurás)

25%

Kis csapatunk